این پادکست یک مرجع نیست، یک تجربه است.

مسافر: مرضیه از کانادا

در این قسمت از رادیو دال با مرضیه از کانادا همراه شدم. مرضیه دوران دبیرستان ریاضی می‌خوند، در سال آخر و زمانی که سه ماه بیشتر به کنکور نمونده بود تصمیم گرفت بره دنبال هنر و در این رشته آزمون داد و قبول شد. دوران کارشناسی رو تموم کرد و بعد از اون برای ادامه تحصیل به کانادا مهاجرت کرد. تو این دوره با چالش‌های مختلفی روبرو شد، مثل گرفتن بورسیه از دانشگاه و یا مشکلاتی که برای اقامت بهشون بر خورد.

به نظرم این قسمت خیلی دوست‌داشتنی شده. مرضیه تجربیات و داستان‌های جالبی برای تعریف کردن داشت، اتفاقات خاص مختلفی هم براش تو این مسیر پیش اومده بود که شنیدنشون خالی از لطف نیست؛ ولی بیشتر از همه این‌ها من این قسمت رو به خاطر حس و حال خوبی که داره دوست دارم. لحن زیبا و بیان شیوای مرضیه و نگاه صادقانه و روراستش به مسائل به این قسمت حال و هوایی صمیمی و دلنشینی داده. رادیو دال یک پادکسته و به نظر من در مورد یک پادکست قبل از هر چیز مهم اینه شنیدنش لذت‌بخش باشه، موضوعی که به نظرم در این قسمت خیلی خوب تونستیم بهش دست پیدا کنیم. امیدوارم شما هم همین حس من رو نسبت به این قسمت داشته باشید و ازش لذت ببرید.

توضیحات بیشتر ...

دوردست‌ها؛ با امیر از آفریقای جنوبی و ژاپن

در قسمت جدید من این شانس رو داشتم که با امیر هم‌صحبت بشم. امیر در تهران به دنیا اومده، چندین سال در تانزانیا و آفریقای جنوبی زندگی کرده و الان در ژاپن سکونت داره. در دانشگاه رشته روابط بین‌الملل و جامعه‌شناسی رو همزمان خونده. تقریبا از همون زمان تا چندین سال بعد از فارغ‌التحصیلی با سازمان عفو بین‌الملل همکاری میکرده. پس از اون مدتی به عنوان کَمپِینر فعالیت داشته و الان سفیر فرهنگی آفریقای جنوبی در ژاپن هستش و کار مشاوره و تدریس انجام میده.

در هر قسمت چیزی که من دنبالش میگردم اینه که فضایی جدید و متفاوت رو تجربه کنیم. امیر کسی بوده که از سال‌های ابتدایی زندگیش در خارج از کشور بزرگ شده و زندگی کرده. به همین خاطر داستان زندگی‌اش نسبت به خیلی از ماها متفاوته. تو قسمت قبل هم اشاره کردم به اینکه من قسمت امیر رو به رغم اینکه زودتر ضبط کرده بودم ولی گذاشتم برای بعد از قسمت شقایق، به خاطر اینکه احساس کردم صحبت‌هام با امیر یه جورایی میتونه دنباله اون قسمت باشه؛ در قسمت‌های قبل شقایقی رو داشتیم که بعد از به دنیا اومدن فرزندش مهاجرت کرده بود، و الان امیری رو داریم که از بچگی خارج از کشور زندگی کرده بود.
در کنار همه اینها آفریقا و ژاپن هر دو از نقاط دوردستی هستند که آشنایی کمی باهاشون داریم. فرهنگ و محیط در این سرزمین‌ها خیلی متفاوت از اون چیزی است که خیلی از ماها دیدیم و تجربه کردیم. یه جور شاید بشه گفت که این قسمت جزو اون قسمت‌های ماجراجویانه پادکسته. امیدوارم از گوش دادن بهش لذت ببرید.

توضیحات بیشتر ...

داستان یک خانواده، با شقایق از آمریکا؛ قسمت دوم

در قسمت قبل همراه با شقایق پرداختیم به اینکه شرایط در ایران به چه صورت بود، چی شد که تصمیم به مهاجرت گرفتند و در این مسیر برای خودش و همسر و فرزندش چه اتفاقاتی افتاد. انتهای قسمت قبل با ورود به خاک آمریکا به پایان رسید. در این قسمت میریم سراغ داستان شقایق در آمریکا: از روزهای اولی که وارد این کشور شدند میشنویم و میپردازیم به اینکه این خانواده چطور به تدریج از پس مشکلات براومد و جای پای خودش رو محکم کرد.

نقطه قوت این قسمت توضیحات ریز به ریز شقایق از قدم‌هایی بود که در مسیر مهاجرت طی کرده بود. دلیل اینکه این جزئی‌گویی‌ها برای من حوصله‌سر‌بر نشد این بود که گفتار شقایق به نحوی بود که من به خوبی می‌تونستم خودم رو در همون شرایط ببینم. شقایق تونست یک تصویر واضح و روشنی از مشکلاتی که باهاشون برخورده و آدم‌ها و محیط‌هایی که باهاشون در تعامل بوده برام ترسیم کنه. امیدوارم شما هم مثل من بعد از گوش دادن به این قسمت تصوری ملموس و مشخص داشته باشید از اینکه وقتی میرید میشیگان خیابون‌ها چه شکلی هستند، آدم‌ها چی پوشیده‌ان، سر کار با چجور آدم‌هایی روبرو میشید و خیلی چیزای دیگه.

میتونید نظرات خودتون رو در توئیتر و اینستاگرام و یا انجمن با بقیه در میون بگذارید.

توضیحات بیشتر ...

داستان یک خانواده، با شقایق از آمریکا

شقایق در اواخر سال هشتاد و نه همراه با همسر و فرزندش به آمریکا مهاجرت کرد. دانشگاه تهران درس خونده، چندین سال در ایران کار کرده و از طریق تحصیلی تونسته بره ایالت میشیگان. الان هم بعد از جابجایی بین کار‌های مختلف در شرکت جنرال موتورز مشغول به فعالیته. در این قسمت داستان این خانواده رو میشنویم و می‌پردازیم به اینکه چطور مسیر زندگی شقایق پس از به دنیا اومدن فرزندش عوض شد.

صحبت‌هام با شقایق دو قسمت شده: در این قسمت، یعنی قسمت اول به داستان شقایق و خانواده‌اش قبل از مهاجرت میپردازیم و در قسمت بعد راجع به خود آمریکا صحبت خواهیم کرد. چرا به این صورت کار کردیم؟ صحبت‌های شقایق ریزه کاری‌ها و جزئیاتی داخلش داشت که از همون جنس حرف‌هایی بود که من دنبالشون بودم. حس و حالش نسبت به محیط دانشگاه، زمانی که شوهرش برای مهاجرت دچار شک و تردید میشه، یا وقتی دفعه اول تو سفارت درخواستشون رد میشه …

گوش بدید، امیدوارم لذت ببرید. میتونید نظرات خودتون رو در توئیتر و اینستاگرام و یا انجمن با بقیه در میون بگذارید.

در ضمن یه پلی‌لیست از آهنگ‌هایی که در پادکست استفاده شده در اسپاتیفای درست کرده‌ام که می‌تونید با مراجعه به اونجا نام و نشون تمام این آهنگ‌ها رو مشاهده کنید.

توضیحات بیشتر ...

این هم جور دیگر، با حضور جادی

در قسمت جدید رادیو دال با جادی همراه شدیم. آشنایی من و احتمالا بعضی از شماها با جادی برمیگرده به وبلاگش به اسم کیبورد آزاد که پیشنهاد میکنم اگه تونستید قبل یا بعد از گوش دادن به این قسمت سری بهش بزنید.
این دوست عزیزمون لیسانس برق داره و فوق لیسانس جامعه شناسی و الان هم در ایران زندگی می‌کنه. با توجه به مطالبی که تو وبلاگش میذاشت یه شناخت محدودی ازش داشتم، با همین شناخت کم برام سوال پیش اومده بوده که چرا جادی عزیز باید ایران باشه وقتی به واسطه دانشی که داره و شرکت‌هایی که توشون کار کرده میتونسته راحت بره و کشور دیگه‌ای زندگی کنه. یه روز دیدم تو توئیتر از سوال‌های شخصی‌ای گفت که ازش پرسیده‌ان و خب منم فکر کردم بد نیست ازش دعوت کنم که تو یه قسمت بیاد و از خودش و تصمیم‌هاش بگه. علاوه بر اینکه خود منم خیلی دوست داشتم بشینم با همچین آدمی صحبت کنم. به نظرم حرف‌های جدیدی میتونست برای گفتن داشته باشه.

سعی کرده‌ام صحبتمون تخصصی نباشه و مثل همیشه جوری پیش رفته‌ام که موضوعات برای همه گیرایی داشته باشه. در کنارش بگم که به نظرم این قسمت مشخصا برای افرادی که درگیر تصمیم گیری هستند میتونه جذابیت زیادی داره. منظورم یه سری تصمیمات خاص یا موردی نیست، بلکه اون پروسه‌ای که از دلش هرکس تصمیماتی مطابق با شخصیت و روحیات خودش میگیره. تو این قسمت میبینیم که چطور شناخت خود به یه نفر مثل جادی کمک کرده تا تصمیماتی آگاهانه بر مبنای اون کسی که هست و میخواد باشه بگیره. البته در کنارش داستان‌هایی جالب راجع به اولین کارش در حوزه آی تی و یا سفرهاش به افغانستان میشنویم.

توضیحات بیشتر ...
برای اطلاع از آخرین اخبار، وبلاگ و یا رادیو دال در شبکه‌های اجتماعی را دنبال کنید.

ساخته شده توسط آرش طاهر - تماس با من