سهشنبه 24 اردیبهشت 1398
برای بار دوم و این بار همراه با یاسمین به ایتالیا سر میزنیم. یاسمین سه ساله که در ایتالیا زندگی میکنه. کارشناسی خودش رو در رشته مهندسی شیمی از دانشگاه تهران گرفته و برای تحصیل در مقطع ارشد به بولونیای ایتالیا رفته. با این حال همونطور که در طول پادکست خواهیم شنید بعد از گذشت این مدت چرخش عظیمی در مسیر تحصیلی خودش داده و مجموعه تجربیاتی که در طول این مدت داشته باعث شده که راه خودش رو تغییر بده. علاوه بر این در این قسمت راجع به خلق و خو و زبان مردم ایتالیا، پیتزا، پاستا و پیانو زدن هم گپ میزنیم.
فضای این قسمت یک حال و هوای بسیار صمیمی و شرکت کردن در این مکالمه واقعا برای من لذتبخش بود. تسلط یاسمین به کلام و جذابیت و عمق داستانهایی که برای تعریف کردن داشت علاوه بر اینکه انرژی فوقالعادهای به این قسمت داده، باعث شده از نظر محتوا هم سرشار باشه. شاید بشه گفت بنمایه اصلی این قسمت چالشهایی بودند که یاسمین در طول چند سال گذشته باهاشون روبرو شده و اینکه چطور در این گلاویز و کشمکش با مشکلات تونسته قدم به قدم به شناخت بیشتر و بهتری از خودش دست پیدا کنه.
پیش از این یک بار دیگه هم همراه با مسیح به ایتالیا پرداخته بودیم.
توضیحات بیشتر ...
چهارشنبه 28 فروردین 1398
پس از یک وقفه نسبتا طولانی قسمت دیگری از رادیو دال با حضور هوشیار از پرتغال منتشر شد. هوشیار در پرتغال مدرک دکترای خودش رو گرفته و الان در شهر پورتو همراه با همسرش مشغول به کار و زندگیه.
هوشیار دو تجربه جدید برای پادکست داره: اولین مورد خوندن دکتراست. تا پیش از این با افرادی که در حال تحصیل در مقطع دکترا بودند صحبت کرده بودیم، ولی کسی که این دوره رو به پایان رسونده باشه نداشتیم. مورد دوم هم خود پرتغاله که برای اولین بار به سراغش رفتیم.
همونطور که از توضیحات بالا مشخصه این قسمت تا حدودی حال و هوای آکادمیک داره. هوشیار خیلی خوب و دقیق از تجربیات خودش در دوره دکترا میگه. علاوه بر این سالها زندگی در پرتغال به همراه همسرش باعث شده دید کاملی از شرایط اونجا داشته باشه.
توضیحات بیشتر ...
شنبه 08 دی 1397
در این قسمت با ازی صحبت کردهام. ازی دراماتورژی میخونه و الان ساکن آلمانه.
این قسمت حال و هوای خاصتری نسبت به قسمتهای قبل داره. علاوه بر مسائل عمومی مثل محیط دانشگاه و تغییر رشته، من با ازی از میم و تیندر و بوجک و ریک اند مورتی صحبت کردهام، مواردی که شاید برای هرکسی جذابیت نداشته باشه، یا اینکه اصلا ندونه اینها چی هستن. حالا یا از قبل با اینها سر و کله زدید و میدونید چی هستند، که در این صورت میتونید از گوش دادن به این قسمت لذت ببرید، یا اینکه شنیدن این قسمت باعث میشه با حوزه جدیدی از واژگان و برنامهها آشنا بشید.
برای من مهمترین نکته تا اینجا این بوده که تنوع تجربه رو در پادکست حفظ کنم و آخرین کاری که دوست دارم انجام بدم اینه که هویت کسی که در پادکست شرکت میکنه رو ازش بگیرم و تلاش کنم اون رو داخل یک چارچوب از پیش تعریف شده قرار بدم.
توضیحات بیشتر ...
جمعه 04 آبان 1397
این قسمت بخش دوم از صحبتهای من با عطیه است. همونطور که در قسمت قبل گفتیم عطیه لیسانس خودش رو در رشته کامپیوتر از دانشگاه شریف دریافت کرده و سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت.
عطیه در حال حاضر دچار عارضهایست به نام SMA که فعالیتهای فیزیکیاش رو بسیار محدود میکنه.
در این قسمت بیشتر به زندگی و چالشهایی که عطیه با زندگی در آمریکا با اونها روبرو شده میپردازیم.
توضیحات بیشتر ...
جمعه 04 آبان 1397
در این قسمت با عطیه همراه شدهام. عطیه لیسانس خودش رو از دانشگاه شریف گرفته و در حال حاضر به همراه خانوداهاش در آمریکا زندگی میکنه و مشغول به تحصیله.
اما اصلیترین موضوع در این بین شرایط خاصی است که عطیه باهاش درگیره و اون عارضهای است به اسم آتروفی عضلانی نخاعی یا SMA
نمیدونم تا چه حد با این بیماری آشنایی دارید. در طی پادکست راجع بهش صحبت میشه، اما بد نیست قبلش یه جستجویی بکنید که یه آشنایی کلی باهاش داشته باشید تا بفهمید دقیقا با چه چیزی طرفیم.
گوش دادن این قسمت تا حدودی سخته. با این حال من واقعا خوشحالم که تونستم این قسمت رو ضبط و منتشر کنم.
حقیقت اینه که من در بین اطرافیانم کسی که دچار این سطح از معلولیت باشه رو نداشتهام، هیچ وقت نشده با همچین کسی دوستانه بشینم و صحبت کنم. تمام تصورم از این مدل زندگی حرفها و صحبتهایی بود که از توی تلویزیون یا فیلمها و سریالها دیده و شنیده بودم. در این قسمت من برای اولین بار تونستم دوستانه بشینم پای صحبتهای چنین فردی.
توضیحات بیشتر ...